Lembergi torta
10 fő részére
Nehézség:
könnyű
tésztához
- 12 db tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- fél citromlé
- 35 dkg mandula (sütőben kiszárított és darált mandula)
töltelékhez
- 30 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 10 db tojássárgája
- 1 dl erős kávé
Elkészítés
A fehérjéket felverjük a cukorral, majd a citromlevet, és a mandulát is hozzáadjuk óvatosan. Három részben sütjük. Alsó lángon 30-35 percig. A krémmel megtöltjük, és a külsejét is megkenjük vele.
Krém: Gőz fölött a tojássárgákat a cukorral és a kávéval felfőzzük. Ha kihűlt, a puha vajat is belekeverjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.