Lembergi torta

10 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

tésztához

  • 12 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • fél citromlé
  • 35 dkg mandula (sütőben kiszárított és darált mandula)

töltelékhez

  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 db tojássárgája
  • 1 dl erős kávé

Elkészítés

A fehérjéket felverjük a cukorral, majd a citromlevet, és a mandulát is hozzáadjuk óvatosan. Három részben sütjük. Alsó lángon 30-35 percig. A krémmel megtöltjük, és a külsejét is megkenjük vele.
Krém: Gőz fölött a tojássárgákat a cukorral és a kávéval felfőzzük. Ha kihűlt, a puha vajat is belekeverjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.